Dina tänder ska inte vara i vägen

15 juli 2019 jonas olsson
Dina tänder ska inte vara i vägen

Ett leende säger mer än tusen ord, så du ska så klart vara nöjd med ditt eget. Ens självbild speglar också vem man är utåt. Man ska förstås inte anpassa sig efter andras förväntningar om man är nöjd med sig själv. Men är man missnöjd med någon aspekt av sig själv, som till exempel med tänderna, så finns det alltid möjlighet att korrigera det. På så sätt kan ditt självförtroende alltid vara på topp. Få det perfekta leendet som du alltid har önskat dig.

 

Diskreta lösningar

Utöver det estetiska perspektivet är tandreglering faktiskt också bra för tandskötsel och god tandhygien. Numera behöver man inte oroa sig för att en tandställning ska vara i vägen eller synas alltför mycket. Tack vare att utveckling och ny teknik har lyckats komma ikapp den stora efterfrågan som finns, har det tagits fram så kallade osynliga tandställningar. Dessa sitter i regel antingen på baksidan av tänderna eller består av transparenta skenor. På så sätt undviker du att annonsera ut till din omvärld att du vill ändra på något som du kanske inte skäms för, men åtminstone vill rätta till.

 

Prioritera dig själv ibland

Att använda tandställning kan också göras i förebyggande syfte, oavsett om det handlar om kosmetiska skäl eller tandvård. Oftast gäller detta för barn, men också i vuxen ålder kan man få hjälp med att korrigera sina tänder. Det är ändå då som man kan fatta sina egna beslut och forma den person man vill vara. Sådana behandlingar kan vara kostsamma, ibland även om man har försäkring. Trots att det kan vara svårt, om inte omöjligt, att sätta ett pris på att känna sig nöjd med sig själv, är det ändå en tröst att man ofta kan delbetala – eller finansiera – en tandställning. Egentligen handlar det om prioritering och att sätta sig själv först. Det är man faktiskt värd ibland.

 

 

 

Fler nyheter