Flens kommun, Sörmlands hjärta

Flens kommun, Sörmlands hjärta

Flens kommun ligger i hjärtat av Sörmland och har mycket att erbjuda den som funderar på att flytta dit. Flen kombinerar en levande landsbygd med närhet till många andra kommuner. Då du befinner dig mitt i Sörmland går det också lätt att pendla från och till. De som bor i Flen trivs, vilket gör att kommunen har en åldrande befolkning men samtidigt har ökad inflyttning. Befolkningsökningen har lett till att det blivit möjligt att bygga nya bostäder och Flen blommar nu på nytt. Företagandet växer och det finns goda möjligheter till att hitta jobb i Flen.

 

Bo och leva i Flen

Det är enkelt att bo och leva i Flen. Inte minst passar kommunen för barnfamiljer eftersom det finns många bra skolor. En skola ska väljas med omsorg och det är inte svårt att hitta en skola Flen som håller hög kvalité. När det kommer till bostäder så finns det hyresrätter men även bostadsrätter och goda möjligheter att köpa hus för överkomliga priser. Många företag väljer att etablera sig i Flen då det är lätt att pendla både till och från Flen. Flens kommun är en stor arbetsgivare och det finns många möjligheter att hitta jobb i kommunal regi.

Vad kan du göra i Flen?

Det finns mycket att se i Flen. Här hittar du slott att vandra runt i och drömma dig bort i, det finns även möjlighet att övernatta på ett slott och få känna dig som en kunglighet. Efter du skämt bort dig själv med nästan en bal på slottet finns det mycket annat att göra. Du kan ta en fältvandring och få lära dig om artrikedomen som göms. Det finns även ett bra utbud av olika kurser knutna till naturen. För barnen finns Sagostigen där du finner Askungen, Törnrosa och många fler. Passa också på att smaka på den goda glassen utanför Malmköping.