Fönster för den ekonomiske miljövännen

08 januari 2020 patrick pettersson
Fönster för den ekonomiske miljövännen

Frågan kring miljön har verkligen kommit högt upp på agendan de senaste åren. I Sverige och andra delar av världen är det många människor som vill göra miljömedvetna val. Människor funderar över allt från sina matvanor till hur de reser när de grubblar över sätt att göra mindre klimatavtryck. Många är de svenskar som vill få sina hus mer miljövänliga. Då är passivfönster ett bra val då det är fönster som ger en otroligt liten värmeförlust. Detta är dessutom bara en av alla fördelar med passivfönster. 

 

Fönster för den ekonomiskt sinnade personen

Hand i hand med att dessa fönster är miljövänliga och inte ger en stor värmeförlust är såklart att de blir mer kostnadseffektiva på sikt. Lite skämtsamt kan man säga att passivfönster är fönster för snåljåpen. Men många av de människor som äger passivfönster är stolta snåljåpar som dessutom kan sträcka på sig för att de gör en insats för miljön. Passivfönster har ett totalt u-värde på 0.8 eller under. Säger detta inte dig så mycket så behöver du inte vara orolig. Mer om detta värde kan man läsa om på exempelvis Boverkets hemsida.

 

 

Vad kostar denna typ av fönster?

Passivfönster är framför allt förknippat med den som har ett passivhus eller ett lågenergihus. Men det fungerar även i andra hus. Förr i tiden så kunde det ofta påpekas att utseendet på dessa fönster inte var så tilltalande. Men det är numera historia, då det nuförtiden går att få vackra passivfönster med mycket ljusinsläpp. Ett företag som erbjuder denna typ av produkt är Termofönster. Det går att via dem beställa en offert direkt från hemsidan om man är nyfiken på kostnaden. Det finns även andra företag som erbjuder passivfönster. Ett tips är att göra en enkel sökning via Google för att få upp fler förslag på företag som kan hjälpa dig med din installation. 

Fler nyheter