Funderar du på att flytta?

06 maj 2019 jonas olsson
Funderar du på att flytta?

Folk flyttar av en mängd anledningar. De kanske har hittat den stora kärleken, ska byta arbete, flytta till äldreboende eller rentav emigrera. Oavsett anledning är det ganska mycket jobb med en flytt, och många väntar för att det är enklast att bo kvar. Eftersom arbetsmarknaden är rörlig numera, är det är mycket vanligt att folk flyttar både inom och utanför Europa. Det är enkelt att vara flexibel, för man kan få hjälp med det mesta om man anlitar en seriös och rutinerad flyttfirma.

 

Packning i lådor

Blotta tanken på att packa ner alla sina prylar kan verka avskräckande, men med lite praktiska tips går det mycket bättre. Flyttkartonger behövs förstås, och man kan tigga dem i affärer, få av kompisar, köpa eller låna. Tumregeln är att allt som får plats i en kartong ska ner i en kartong. Du märker kartongerna med innehåll och rum. Det underlättar för dig längre fram att t.ex. alla kartonger till vardagsrummet hamnar rätt direkt och att lådor som ska vara i köket ställs in där. Tallrikar och fat ställer du på högkant i kartongen och packar sedan lättare saker, glas etc. ovanpå dem. Mattor och madrasser rullar du ihop och tejpar. Stora tavlor ska emballeras, men de mindre kan man använda handdukar till. Vill du inte själv göra jobbet, bokar du in tjänsten hos flyttfirman, så emballerar och packar de åt dig. Ofta kan du låna de kartonger du behöver.

Transporter och magasinering

Kanske gäller det ”bara” att flytta ett piano en kort sträcka. Men det kan också handla om en utomlandsflytt, som kräver transportdokument för att passera landsgränser. Ibland vill man magasinera sitt bohag eller delar av det under en tid. Allt är möjligt, det är bara att välja en flyttfirma som är certifierad, rutinerad och har rätt försäkringar, så kommer du lätt iväg.

Fler nyheter