Här får du hjälp med bouppteckningen i Sölvesborg

22 augusti 2021 jonas olsson

Det tillhör livet att behöva möta döden. Oavsett om det är din guldfisk, katt, hamster, syster eller gammelmormor som dör. Att dö är en lika naturlig del av livet som att leva. Ingen slipper undan. Det innebär förstås inte att det inte är sorgligt när någon dör. Det är det alltid. Det efterlämnar dessutom en massa jobb på de anhöriga. Nämligen bouppteckningen. Också en grej som man inte slipper undan. 

Fast, det finns ju sätt att göra det på. Man kan ju faktiskt anställa en jurist eller något för att ta hand om bouppteckningen. Speciellt om det är en bouppteckning i Sölvesborg. Enligt ryktet är de experter på bouppteckningar där. Det måste vara någonting i vällingen som juristerna äter.  

Eller så har de bara läst på väldigt mycket mer än andra jurister. Man kanske skulle flytta alla sina gamla släktingar till Sölvesborg för att göra det enklare för sig själv när de har dött och 

man måste ta hand om bouppteckningen.  

Bouppteckningen är ett massivt arbete

Du inser nog nu att du har behövt läsa tre stycken utan att ens få reda på vad en bouppteckning överhuvudtaget är. Då ska du få informationen här. Bouppteckningen är den samling tillgångar som ska redovisas för Skatteverket när någon dör. Det vill säga allt som den avlidne har lämnat efter sig i form av pengar, värdepapper, bostäder och andra tillgångar. Samma sak görs med ett företag om verksamheten har försatts i konkurs. 

Som sagt, det är ett massivt arbete. Ingenting som man egentligen önskar göra när man kanske bara vill sörja sin släkting istället. Men det fanns ju, som konstaterades tidigare, ett lifehack. Be en jurist göra jobbet åt dig. Du förskonar dig mängder av tidskrävande pappersarbete. Du kan få mer information om bouppteckning i Sölvesborg och vilken hjälp du kan få på den här länken: https://www.juristenjeppsson.se/bouppteckning/ 

Fler nyheter