Hur går en ögonlaserbehandling till – steg för steg

27 mars 2023 Staffan Ehrlin

Om du någonsin har övervägt ögonlaserbehandling men känner att du inte riktigt greppat hur det fungerar eller var du kan förvänta dig, är det här blogginlägget här för att hjälpa dig och guida dig. Vi kommer att gå igenom exakt vad som ingår i ögonlaserbehandling steg för steg så att du kan fatta ett välgrundat beslut och förstå proceduren fullt ut innan du bokar en tid. Oavsett om du är orolig för de risker som är förknippade med att genomgå operationen eller om du undrar om det faktiskt fungerar, låt oss ta bort alla dina bekymmer – vi kommer att diskutera fakta och skingra eventuella myter för att du ska få en bättre förståelse för vad som ingår. Så fortsätt läsa för att få veta allt som finns att veta om ögonlaserbehandling!

 

Låt oss först tala om vad ögonlaserkirurgi är. Ögonlaserkirurgi är ett FDA-godkänt förfarande där en femtosekundlaser används för att omforma hornhinnan för att förbättra synen och korrigera brytningsfel som närsynthet, långsynthet och astigmatism. Målet med ingreppet är att ändra hornhinnans form så att ljus som kommer in i ögat kan fokuseras korrekt på näthinnan och förbättra synen.

Ögonlaserbehandling

Detaljerat samråd med din ögonläkare

Nästa steg i ögonlaserkirurgin är ett detaljerat samråd med en optometrist eller ögonläkare. Under detta möte kommer ni att diskutera er livsstil, era synbehov, er sjukdomshistoria och andra faktorer som har att göra med. Din optiker eller ögonläkare utvärderar dina ögon för att avgöra om du är en lämplig kandidat för ingreppet, och han eller hon kan mäta din hornhinna och pupillstorlek. Denna information används för att skapa en personlig behandlingsplan för dig.

 

På operationsdagen kommer du att anlända tidigt för att få speciella ögondroppar som bedövar området runt ögonen.

 

När när operationen börjar använder din läkare en laser för att skapa små snitt i hornhinnan. Lasern används sedan för att omforma hornhinnan enligt din personliga behandlingsplan. Detta förfarande tar vanligtvis mindre än 15 minuter och de flesta upplever förbättrad syn inom 24 timmar.

 

 

Fler nyheter