Italiensk mat är njutning

10 juni 2019 jonas olsson
Italiensk mat är njutning

Ibland är utslitna fraser sanna. Av många anses Italien vara ett stort matland, och även personer som inte är överdrivet matintresserade känner till många kända rätter med ursprunget i La Bella Italia. Uppfinningsrikedomen och de förstklassiga råvarorna, och inte minst den starka traditionen av rustikt och hemmalagat, har gjort det italienska köket känt och älskat. Givetvis ser italiensk mat olika ut i olika delar av detta långsmala land. Reser man från ena änden till den andra kan man komma att stöta på stor variation i den italienska husmanskosten. Desto större anledning för oss att vara glada över att vi inte ens behöver göra det för att äta riktigt god mat!

 

 

Restaurangbesök som vardagslyx

För den som har möjlighet rekommenderas varmt att söka sig bortom svenska pizzerior och ge sig själv och sitt sällskap möjlighet att upptäcka betydligt mer varierade och smakliga delar av det italienska köket. Den mattradition som härrör från trakterna kring huvudstaden Rom innehåller ingredienser som hämtas från både lantbruken i Toscana, Umbria och Lazio, men även från havet, och från sjöarna runtomkring. Det är mer än lovligt skönt att ibland sitta ner i en trevlig restaurang, bli hjälpt av kunnig personal att komponera en måltid som får smaklökarna att blomma och magen att jubla. Med andra ord är det dags att prova en restaurang i vasastan!

 

Som en trattoria ska vara

Italiensk mat bör ätas i italienska omgivningar – och du kommer väldigt nära på vissa ställen. En trattoria beskrivs traditionellt som en enklare restaurang, utan krångel och utan konstigheter. Utan att på minsta vis göra avkall på kvalité på råvaror eller vänlighet och professionalitet hos personal får du här fantastiskt god och genuint italiensk mat i romersk tradition gjord på förstklassiga råvaror. Vill du gå från bordet med ett leende på läpparna och en behagligt full mage rekommenderas t.ex. Italien i Vasastan varmt!

Fler nyheter