När du har tappat din nyckel

20 mars 2019 Martha Andersson
När du har tappat din nyckel

Det händer alla – även den bäste – någon gång, att nycklarna helt plötsligt inte står att finna. Viktigast är då att inte gripas av panik, utan att lugnt och metodiskt försöka gå igenom tiden från det att man använde sina nycklar senast fram till stunden när man nu står framför sin ytterdörr. Försök att se det som en film framför dig, i slow motion. Hur ser det ut? I vilka av de situationer du varit i under dagen eller kvällen kan du ha råkat tappa eller lägga ifrån dig nycklarna, och i vilka situationer är det omöjligt? 

Kolla först alla fickor, och var extra noga och kolla om du eventuellt har några hål i fickorna. Då kan nyckeln ha halkat ur och hamnat i fodret till din kappa eller rock. Skaka ytterplagget så hör du nycklarna i så fall, i alla fall om du har en nyckelknippa med fler än en nyckel på. Sedan, om nyckeln inte kommit fram, är det dags att påbörja en fysisk, och inte bara psykisk som förut, tillbaka genom dagen som varit. Besök platser där du suttit, ätit, väntat på bussen etc. De flesta människor är vänliga nog att hänga upp en nyckelknippa som de hittar på marken så att den blir väl synlig, eller lämna in den (om det rör sig om en plats som har någon typ av kassa eller reception). Har du långt till någon av de platser där du varit är det en god idé att ringa. Prioritera dock att besöka platserna själv, då personal på till exempel ett café eller bibliotek kan ha det stressigt och inte ha tid att leta särskilt noga, även om de har goda intentioner och gör sitt bästa. 

Om nycklarna sedan inte kommit till rätta vid dagens slut, gör du absolut bäst i att ringa en låssmed för att byta låset. Du får då en ny uppsättning nycklar och det blir bra mycket svårare för en ovälkommen gäst att komma på visit. Bor du i Östergötland finns till exempel https://ostgotalas.se/

Lycka till! Och håll hårt i dina nycklar. 

Fler nyheter