Sänk din bil med justerbara coilovers

26 augusti 2019 Eva Olsson
Sänk din bil med justerbara coilovers

Om du har justerbara coilovers på din bil behöver du inte ta kontakt med en mekaniker när du vill ändra bilens höjd. Du kan enkelt justera höjden med hjälp av ett justeringsverktyg som du får i samband med att du köper coilovers.

På en coilover är stötdämparen och fjädern ihopbyggda till en enhet och på de flesta bilar kan man göra en sänkning med 20-80 mm. På en del coilovers kan man även ställa in stötdämparens hårdhet.

Du kan även sänka din bil med en sänkningssats, väghållningssats eller enbart sänkningsfjädrar. Genom att sänka bilen kommer den närmare marken och du får därmed ett minskat vindmotstånd, vilket innebär att bilen inte drar lika mycket i bränsle. Dessutom ökar säkerheten i och med att en lägre tyngdpunkt ger dig bättre väggrepp och stabilitet på vägen.

Billiga-Coilovers har coilovers till ett bra pris. Du kan söka vilka coilovers som passar just din bil på deras hemsida. Du anger vilket bilmärke och vilken bilmodell du har.  Även motor, typ, HK, axelvikt fram och axelvikt bak behöver du ange.

På Transportsstyelsen hemsida kan du hitta nästan all information om din bil genom registreringsnumret. Däremot axelvikten kan du inte hitta där. På din bil sitter en märkplåt, oftast i dörröppningen eller i motorrummet och där kan du hitta axelvikten. På märkplåten står det 1 – som är axelvikten fram och 2 – som är axelvikten bak.

Om du inte hittar någon märkplåt på din bil behöver du kontakta biltillverkaren för att ta reda vilken axelvikt din bil har. När du sedan har all information kan du söka efter de produkter som passar just din bil i deras webshop.

En sak är i alla fall säker – om du sänker din bil, antingen med coilovers, sänkningssats, väghållningssats eller enbart med sänkningsfjädrar kommer din bil att se mer cool och sportig ut.   

Fler nyheter