Semestertider och spontanitet

13 juli 2019 jonas olsson
Semestertider och spontanitet

På sommaren vill  många av oss njuta av solen, kanske lyxa till det med en eller två semestrar. Men hur man än planerar och budgeterar är sommaren ändå spontanitetens årstid. Hur gör du med pengar om dina väninnor bjuder med dig på en spontan resa till Paris eller om barnen får för sig att de bara måste få åka på sommarkollo? Att skaffa kontanter i semestertider är en utmaning för oss alla. Tro det eller ej, men de flesta av oss har faktiskt precis vad som behövs för detta  i våra egna hem. 

Skattjakt hemma

Om du tittar runt i ditt hem kan du komma att upptäcka små skatter du inte ens tänkt på som värdefulla. Att sälja silver och guld är något de flesta av oss har hört talas om. Men något vi kanske tänker att folk gjorde förr. Att det är svårt, komplicerat och rent omöjligt att göra idag. Faktum är att även detta är en industri som har flyttat till internet. Så nu kan du till och med sälja dina ädelmetaller hemifrån. Alla dina små smycken och krimskrams som du tycker saknar värde i sin nuvarande form kan du nu enkelt sälja, bokstavligen, för sin vikt i guld.

Oanade värdesaker

Kanske tänker du att du inte skulle behöva ha en så stram budget om du hade guld och silver som bara låg hemma och skräpade? Du får goda nyheter här  – det kan finnas oanade skatter! Många saker som man själv inte förstår värdet på kan faktiskt ha stort värde för en samlare. Den där frimärks- eller myntsamlingen från din gammelfarbror och som ingen trodde var värdefull kanske kan dra in tillräckligt med pengar för att förstärka semesterkassan. Ta enkelt en bild och skicka till en utvärderare online så får du svaret. Dessutom, när du väl rensar ut dessa saker blir det ju som att få betalt för att städa hemma.

Fler nyheter