Varför du borde besöka en ögonmottagning i Stockholm

12 september 2022 Camilla Holmgren

editorial

Om du letar efter en ögonmottagning i Stockholm har du kommit till rätt ställe. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vikten av att gå till en ögonmottagning och vi kommer även att beskriva olika typer av ögonoperationer som finns tillgängliga som bland annat Lamera Medical erbjuder. Vi kommer också att prata om varför det är viktigt att gå till en ögonmottagning ibland.

ögonmottagning

Olika typer av ögonkirurgi

Det finns olika typer av ögonkirurgi, och vilken typ du behöver beror på dina individuella behov. Några av de vanligaste typerna av ögonkirurgi är:

  • Kataraktkirurgi: Denna typ av ögonoperation används för att behandla grå starr, som är en vanlig orsak till synförlust hos äldre vuxna. Kataraktkirurgi innebär att man tar bort den grumliga linsen i ögat och ersätter den med en klar konstgjord lins.
  • LASIK-ögonkirurgi: Denna typ av ögonkirurgi används för att korrigera brytningsfel, såsom närsynthet, långsynthet och astigmatism. Vid LASIK-ögonkirurgi används en laser för att omforma hornhinnan, som är den klara främre ytan av ögat.
  • PRK-ögonkirurgi: Denna typ av ögonkirurgi liknar LASIK-ögonkirurgi, men kräver inte användning av en laser. PRK-ögonkirurgi används ofta för patienter som har tunn hornhinna eller andra tillstånd som gör att de inte kan komma i fråga för LASIK-ögonkirurgi.
  • Implantat av intraokulära linser (IOL): Denna typ av ögonkirurgi används för att behandla grå starr eller brytningsfel. En intraokulär lins (IOL) är en liten konstgjord lins som placeras inuti ögat. IOL-implantat kan användas för att korrigera närsynthet, långsynthet och astigmatism.

Det finns många olika typer av ögonoperationer och din läkare kommer att kunna rekommendera den bästa typen av ögonoperation för dig utifrån dina individuella behov.

Varför det är viktigt att gå till en ögonklinik

En ögonklinik är en plats dit du kan gå för att få dina ögon kontrollerade och få behandling för eventuella ögonproblem du kan ha. Ögonkliniker är viktiga eftersom de kan hjälpa till att förebygga synförlust och andra skador som kan uppstå i och runt ögonen.

Fler nyheter