Bättre sömn på bed and breakfast i Gävle

30 juni 2022 william eriksson

editorial

Det var äntligen sommar. Familjen hade gett sig ut på bilsemester. Planen var att se hur långt norrut de kom på en och en halv vecka. Utgångspunkten var hemmet i Ystad. Det var tänkt att bli en budgetsemester. De skulle campa ute i naturen och laga mat på spritkök. Det kändes som en rolig utmaning att försöka semestra i Sverige så billigt som möjligt. 

Det hade också gått ganska bra de första två dagarna. Vädret hade varit okej och de hade hittat  fina platser att slå upp tälten på. Den tredje dagen skulle det visa sig bli lite värre. De var nämligen inte vana att sova på hårda liggunderlag och bli störda av naturens alla ljud. Dessutom var det ju inte mörkt särskilt länge på natten. Sömnen hade helt enkelt varit bristfällig.

Lite försiktigt hade därför frågan om att övernatta på hotell eller vandrarhem kommit upp. Det tog emot att erkänna, men samtidigt var det ju meningen att semestern skulle vara en trevlig upplevelse. Så blev det knappast när alla var griniga av för lite sömn. Dessutom såg det ut att bli regnväder till natten.

 

Hotell

 

Familjärt och hemtrevligt

Man kan ju alltid kolla om det finns något billigt ställe att övernatta på i närheten, tänkte föräldrarna. De letade runt lite på nätet och hittade ganska snart en bed and breakfast i Gävle. Det verkade vara av enkel men okej standard. Priset för ett familjerum för fyra personer kändes väldigt överkomligt. 

Alltså bokade de detta boende. Dagen tillbringades till största delen vid kusten söder om Gävle.  Uppåt eftermiddagen kunde man dock se att himlen började bli mörk av annalkande oväder i väster. Nu var det dags att bege sig till hotellet. 

Väl där togs de emot med öppna armar. De fick en omedelbar känsla av att hotellet var både hemtrevligt och familjärt. Inte minst, så underbart skönt det skulle bli att få sova ordentligt en hel natt.

Fler nyheter