Bra elektriker i Stockholm

24 juni 2021 william eriksson

El är viktigt och vi använder det dagligen. Ska man bygga nytt kan det därför vara bra att tänka till lite extra kring elinstallationer, uttag och belysning, innan man kontaktar en elektriker. Detta så att elinstallationerna blir rätt redan från början men även så att man inte glömmer något. 

Fundera över vilka apparater som används i hemmet och var man bäst placerar uttagen i de olika rummen? Var laddar man mobilen och var ska datorn placeras? Till och med en sådan sak som var julgranen ska stå kan ha betydelse. Även belysningen är viktig att planera. Tänk också på olika slags belysning som exempelvis allmänbelysning och arbetsbelysning, inte minst i köket. 

Vill man kanske ha spottar i taket eller i fönstersmygarna? Gör en enkel skiss på ett papper och rita ut alla elinstallationer i de olika rummen. Skissen underlättar sedan kommunikationen med elektrikern. Troligtvis har man ändå glömt något, men en erfaren elektriker vet vad som behövs och kommer säkert med smarta invändningar och tips.

 

 

Nyinstallation av el kräver en erfaren elektriker

Som privatperson kan man använda sig av rot-avdraget på själva arbetskostnaden så man anlitar en elektriker i Stockholm. Men det kan ändå vara en god idé att jämföra priser mellan några olika företag innan man bestämmer sig. Vid nyinstallation av el är det viktigt med en erfaren elektriker som vet vad som krävs och även kan hjälp till att planera elen om det behövs. 

Kanske har man någon i bekantskapskretsen som nyligen anlitat en bra elektriker som de kan rekommendera? Att gå på rekommendationer är ofta det bästa. Man kan också få tips på olika elektriker via Elsäkerhetsverket. De har en bra hemsida där man kan söka efter auktoriserade elektriker i exempelvis Stockholm. När man sedan har hittat rätt elektriker är det viktigt att man skriver ett ordentligt avtal innan arbetet påbörjas.

Fler nyheter