Bromsa upp vardagen vid Siljan på ett hotell i Tällberg

03 mars 2022 Mikael Barani

editorial

I de tider som vi lever i just nu är det lätt att fastna i oro och negativa tankemönster. Som om att vi mår dåligt faktiskt skulle göra att andras lidande blir mindre, eller att världen blir bättre för att vi känner oss nere.
Det gäller att ta sig ur dessa tankemönster då de faktiskt har motsatt effekt på livet: negativa tankebanor drar energi ur oss och minskar vår handlingskraft i vardagen.

Lyft din vardag!

Det är lätt att glömma bort detta när man sitter fast i vardagen, så att säga. När tillvaron bara rullar på utan att man egentligen ifrågasätter den, det är då vi mister perspektiv. Det tunnelseende vi drabbas av då lurar oss lätt att tro att det inte finns några alternativ, fast det finns gott om dem.

Ibland kan det handla om något så enkelt som att bara ta sig ur det som vi upplever som vardagens bestyr. Att tillåta sig själv att slappna av gör under för tillvaron. För många gånger handlar vårt välmående inte om att lägga till saker – utan om att ta bort och minska på allt som vi uppehåller oss med.

spa

Ibland räcker det med att vandra regelbundet i skogen. Andra gånger måste vi ta oss till Siljans strand och till ett hotell i Tällberg för att finna ro inom oss.

Att bara få skämma bort oss själva en stund medan vi släpper taget om allt det där som tynger oss och får oss att grubbla över allt som vår liv innehåller – det är frihet.

Det är med andra ord viktigt att skämma bort oss själva ibland. Samtidigt är det bra att använda dessa tillfällen till att påminna oss om att ta det lite lugnare i livet, rent generellt.

Saker snurrar gärna på i högt tempo och ibland upptäcker vi många år senare att vi bara har svepts med i något som vi idag tar för givet.

Fler nyheter