Exklusiva erbjudanden för kundlojalitet i din nya kundklubb

10 januari 2022 jonas olsson

editorial

Olika företags produkter blir alltmer lika varandra i dagens samhälle. Du kan inte längre vänta dig en nämnvärt annorlunda produkt vare sig du vänder dig till japanska märken eller amerikanska, eller om du handlar på den ena eller den andra affären.

Hur företag ska kunna locka kunder har därför skiftat fokus från vad de levererar till hur de levererar det. Alltså servicen. Hur du får ditt företag att sticka ut är genom din kompetens inom service och vad du kan ge kunderna som är unikt för just ditt företag. 

Vad som får ett företag att blomstra på sikt är en skara med lojala kunder som kommer tillbaka för att handla eller ta del av tjänsterna flera gånger. Om du erbjuder rabatter så kan du stimulera försäljning men sällan skapar du lojalitet. Kundlojalitet skapas med service, med hur dina anställda och du behandlar kunden.

 image

 

Kundklubb får kunden att känna sig speciell

Med en kundklubb kan du ge kunden en speciell upplevelse som kommer att stimulera lojalitet. När du får något extra såsom trevlig service är ett billigt pris inte lika viktigt. Om du lär känna din kund så kan du ge denna erbjudanden i en kundklubb som de inte får någon annanstans.

Det sociala är det som får kunder att komma tillbaka gång på gång till hårfrisörer, till lokala matbutiken. Att de känner att de har ett band med dem som arbetar där. Det värmer lite extra när de blir frågade hur föräldrarna mår. Du kan skapa samma känsla genom en kundklubb där du kan skräddarsy upplevelsen genom erbjudanden som är exklusivt utvalda för varje kund.

Så får du någon att känna sig speciell, och så skapar du kundlojalitet som kommer att göra att dina kunder tycker att priset är sekundärt i jämförelse med det sociala utbytet de får med dig.

Fler nyheter