Fidget Toys kan hjälpa barn att fokusera och lära sig nya saker

17 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

Leksaker är inte något som enbart behöver handla om underhållning. Det finns nämligen leksaker som kan ha positiv inverkan på allt från motorik till fokus hos barnet som leker med dem. Något som kan vara väldigt bra för barn som har svårt att sitta still och fokusera är så kallade Fidget Toys. 

Leksaker som sysselsätter rastlösa fingrar

Fidget Toys är olika leksaker som har positiv inverkan på barn som har svårt att bara sitta still rakt upp och ner. Till exempel så hittar man Caterpinch – Finger Fidget en leksak som är snarlik bubbelplast och kan beskrivas som en larv i mjuk plast fylld med vätska som barnet kan pressa runt. Den stärker fingrarna, stillar rastlöshet och kan ha en avslappnande inverkan.

Rolig och stimulerande matematiklek 

En annan Fidget Toy som är populär och lärande är Känselfiskar med siffror. Den består av tjugoen roliga känselfiskar som är fyllda med en gel med små kulor i. Fiskarna har siffrorna 0-20 på ena sidan och motsvarande antal prickar på den andra sidan. Denna leksak aktiverar barns taktila sinne genom att man tränar på siffrorna och räknar. Man kan till exempel leka gissningslekar med fiskarna och försöka räkna prickarna eller träna på vad de olika siffrorna och färgerna heter.

Ett brett utbud av utvecklande leksaker 

Hos Lekakademin hittar man dessa roliga leksaker samt många fler. Det är en butik som fokuserar på leksaker som på ett eller annat sätt har positiv inverkan på barns utveckling. De har ett brett utbud av Fidget Toys Sverige som kan bidra med allt från stimulans till fokus. Fidget Toys kan vara väldigt bra för barn med autismspektrumtillstånd och koncentrationssvårigheter eftersom att det för vissa kan vara lättare att hålla sig i ro och koncentrera sig när händerna är sysselsatta. Dessa leksaker kan såklart vara underhållande och lärande även för barn utan diagnoser. 

Fler nyheter