Fokus på körkort med boende på trafikskolan

13 mars 2022 Lily Hansen

editorial

När man verkligen har satt ett mål och bestämt sig för att klara av någonting gäller det att hålla 

fokus. Det gäller att utradera alla hinder och distraktioner och titta målmedvetet mot horisonten. Helt enkelt ge sig tusan på att klara av det där man sagt sig sikta på. Så är det inte minst med körkortet. För många är körkortsutbildningen en segdragen historia. Man skjuter fram processen och håller aldrig riktigt kunskapen vid liv. Det är ingen bra taktik. Det finns bättre alternativ.

Ett sådant alternativ är körkort med boende. Vill man vara lite lustig och överdriven skulle man kunna jämföra det med tävlingen Big Brother. Man stänger in sig i ett hus med totalt fokus på att vinna förstapriset. I det här fallet är “huset” egentligen trafikskolan och “förstapriset” är egentligen körkortet. Men poängen är att du verkligen bokstavligt stänger ute sådant som kan förhala utbildningen och ger dig tusan på att nå körkortet när du väl är på boendet.

 

körkort med boende

 

Målinriktat arbete mot körkortet

För vad ska du egentligen annars göra när du bor på trafikskolan? Det är ett gyllene läge att köra så mycket du kan, plugga så mycket teori du kan och samtidigt ha tillgång till alla resurser du kan tänkas behöva. På så vis håller du din kunskap färsk i huvudet under en kortare period. Det är ofta mer fördelaktigt inför en examination än att sprida ut pluggandet och körandet under månader, kanske till och med år. 

Om du har blivit nyfiken kan du läsa mer om ett sådant boende här: https://www.silverstadenstrafikskola.se/intensivkurs-korkort-med-boende/. Som sagt. Körkortet kommer inte att landa i brevlådan av sig själv. Du kommer inte att hitta det i ett flingpaket. Du kommer enbart att nå det genom intensiv och målinriktad träning. De förutsättningarna är som bäst på ett boende där du jobbar mot ett mål: körkortet.

Fler nyheter