Ljudet av gitarrer sätter oss i samma rum

När det känns som om att livet går emot en så brukar vi alla ha en plats där vi finner tröst och ro – musiken. Nu kanske inte du håller med om att musiken är en plats, men om du tänker efter så kan man faktiskt beskriva den på det sättet. För känns det inte som om att du omges av något som närmast kan beskrivas som ett rum när du verkligen gillar en låt? Det blir lite som att du transporteras till en plats som bara du kan se.
Även Nietzsche hade ett citat som löd något i stil med ”De som dansade tycktes galna av de som inte kunde höra musiken.”.

Att själv börja spela ett instrument

För många av oss blev musiken en stor del av livet i tonåren. Denna tumultartade tid då man varken vet vad som är upp eller ned. Att då kunna höra sina känslor i en låt som någon har gjort blir en form av bekräftelse av att inte vara ensam. Det finns något närmast magiskt med att hitta ett band, en artist eller bara en låt som verkligen berör oss på djupet.

För vissa av oss blir det där närmast ett kall och vi surfar in på https://www.danguitar.se/musikinstrument/gitarr för att själva börja spela ett instrument, som en elgitarr. Kanske slutar det hela med att vi spelar in en låt som vi lägger ut och som i sin tur berör andra människor. På detta sätt föder inspiration ny inspiration hos personer som både finns omkring oss och på andra sidan jorden.

Det lustiga är att i dagens hyperkommunikativa landskap kan det hände vem som helst, när som helst. En låt som spelas in i ett sovrum och läggs ut på nätet kan plötsligt trenda om den slår an på rätt strängar i människor.
Möjligheterna är oändliga för den som vågar ge av sig själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *