Musiken är ett språk som du kan lära dig tala på Danguitar.se

13 september 2021 Mikael Barani

Genom musiken och musicerandet har vi ett sätt där vi kan kommunicera med varandra på ett nästan magiskt sätt. För vilket annat medium talar så mycket till oss utan att det egentligen behöver sägas särskilt mycket i rena ord?

Lyssna till exempel på Arvo Pärts minimalistiska mästerverk ”Für Alina” där Alexander Malters känsliga pianospel gräver sig ända ned i själen och bygger ett litet bo där. Det är som om att en kraft sträcker sig ut genom ett evigt tomrum och säger ”Du är inte ensam min vän.”.

Tala med toner

Går vi åt andra hållet finner vi ska-musik där stora blåssektioner får kroppen att fyllas av dans, glädje och energi med instrument från danguitar.se.
Poängen är att musik inrymmer så otroligt mycket känslor och därigenom information. För är det inte så att du direkt hör en uppmaning till att röra på dig när ”Eye of the tiger” med Survivor drar igång? Den manar till kamp och till att bli mer än vad du är idag.

Att lära sig själv spela ett instrument, eller lära sitt barn att göra det, är därför en av livets allra största gåvor. För även om det är en temporär grej under uppväxten, kanske tröttnar barnet en dag, så är det en kunskap som sitter i genom hela livet.
På så sätt är det som att cykla – har man väl funnit balansen så kommer den alltid att finnas där.

En dag, när man inte har något att göra, kanske man går och plockar fram den där gamla gitarren som har hängt med ända sedan man slutade spela när man var liten. 
Kanske finner man då att det var just här och nu som det faktiskt var dags för en att börja spela musik igen. Det var först nu som man verkligen hade något att säga – något att kommunicera.

Fler nyheter