Odenplan stoltserar med tandhygienist

30 september 2021 patrick pettersson
image

Innan man går till tandläkaren kan man unna sig ett besök hos en tandhygienist. Det kommer att ge en helt annan dimension till det här med tänder och munhygien. Det är alltså ett hett tips att träffa en tandhygienist i Odenplan när man har möjlighet till det. Det kan förändra allt när det gäller hur man kan ta hand om sina tänder och förebygga att skador och värk uppkommer


Tandhygienisternas förebyggande arbete

En tandhygienist har som uppgift att utföra sitt arbete i ett förebyggande syfte. Det brukar börja med att hen rengör munnen på sin kund. Det kan innebära att all tandsten tas bort. Detta har dock inte att göra med dålig munhygien, utan är snarare ett litet aber som de flesta får dras med. Men kvickt och lätt går det i alla fall att få bort. 

Hos en tandhygienist får man dessutom alla möjliga tänkbara tips på hur det är lämpligt att se över sina tänder när man är på hemmaplan. Allt för att förhindra att bakterier och annat elände får fäste i tandkött och tänder. Emaljen ska skyddas, liksom det är viktigt att tandköttet är friskt och fräscht. Det är nog många som skulle må bra av att regelbundet besöka en tandhygienist. 

 

 

Missfärgade tänder och skadad emalj

Med åren kan det hända att tänderna blir lite missfärgade. Det kan bland annat bero på att man dricker kaffe eller te, men rökning kan även det missfärga ens tänder. Andra saker som kan skada emaljen är alltför mycket frukt. Fruktsyra kan gå åt emaljen en del. Men det finns värre bovar. 

Socker är den absolut största boven när det kommer till att skapa hål i tänderna, och i vår dagliga föda finns det oroväckande mycket socker i nästan alla livsmedel. Men när det kommer till missfärgade tänder är det rödvin som kan vara den värsta boven.

Fler nyheter