Rädd för hösten? Tälta ute och låt familjens fyrfotingar följa med i bilens hundburar!

04 augusti 2021 Mikael Barani

Känner du också av augusti månads lite melankoliska underton? Den där insikten om att sommaren börjar närma sig sitt slut som kommer med det lite svalare vädret.
Det är samma sak varje år. Det enda man egentligen kan göra är att acceptera att så är fallet – och boka in en solsemester till en bit in på hösten.

Mot nya äventyr

För vi lever trots allt i en kall avkrok här på jorden. Det är något man inser så fort man bara tar sig över Öresundsbron och känner den danska atmosfären. Här finns en annan sorts stämning som inte riktigt infinner sig i vår del av Norden.
Detta är varken positivt eller negativt, utan det bara är. För många andra européer, kanske framför allt tyskar, finns det något exotiskt över detta.

Själv är vi oftast lite för vana vid läget för att kunna se att så är fallet. Det brukar ju vara så att man blir lite hemmablind för att det unika som finns omkring en. Man tar det för givet och liksom devalverar dess värde i sitt inre.

Vill man återupptäcka skönheten i vårt land räcker det egentligen med att ta med sig tältet ut i närområdet och ta en natt vid en sjö, eller mitt ute i skogen. Ta för all del med en vän om du känner dig osäker, eller låt dina hundburar bil transportera familjens fyrfota vänner

Det räcker nämligen oftast med en liten utflykt som denna för att se sina närmaste nejder med nya ögon. Att spendera en natt i tältet öppnar många gånger upp oss för nya perspektiv, särskilt som vi sällan gör några sådana här utflykter.
Känns steget för stort går det alltid att bara göra en liten dagstur till någon fin strand – gärna där det finns möjlighet till att tända en eld. Det är sådant som värmer upp både oss och den annalkande hösten.

Fler nyheter