Täck ojämnheter med en körplåt

19 april 2021 patrick pettersson

Även om en körplåt är precis det som namnet påtalar så kanske du inte riktigt vet vad det är och när det används. En Körplåt är en skiva av tjockt stål som kan läggas ut för att täcka över en grop eller för att tunga maskiner inte ska köra fast och förstöra marken. Det är en plåt som är så pass tung att den inte flyttar på sig när du går, cyklar eller kör något fordon över den. Något som är mycket användbart vid vägarbeten och nybyggnationer där många maskiner rör sig över en i övrigt ej hårdgjord yta.  

För dig som privatperson

Det är vanligast att körplåtar används av företag som arbetar med markarbeten, byggen eller vägarbeten. Men det går även bra att använda körplåtar om du har ett behov som annat företag eller till och med som privatperson. Med hjälp av en körplåt kan du exempelvis täcka över en annars instabil yta, där du behöver kunna röra dig.

Körplåten kan även läggas ut som grund för ett mindre bygge, som ett förråd eller dylikt. Det kan vara ett billigt och enkelt sätt att slippa göra dyra markarbeten och ändå få en stabilitet och hållbarhet som går att bygga på, för dig som hemmafixare.  

Köpa eller hyra

Hur får du då tag i en körplåt när du behöver en? Det finns möjlighet att hyra körplåtar om du har ett tillfälligt behov. Eller om du inte har möjlighet eller lust att lagra plåtarna när de inte används. Även om det kostar en del att hyra så kan det ändå vara besparande i längden. 

Väljer du istället att köpa körplåtar så kan du dessutom skräddarsy dem precis som du vill. Du kan exempelvis kapa dem i mindre delar eller göra hål precis där du önskar dem. Hål som används för att kunna frakta plåten dit du önskar. 

Fler nyheter