Teleskoptruckar kan användas till mycket

27 november 2021 jonas olsson

editorial

Teleskoptrucken är lite av ett universalverktyg. Man kan använda den till mycket, det är en stark mångsidig maskin. Precis som hjullastaren kan den komma fram lite överallt eftersom den inte är så stor. Det som är speciellt med teleskoptruckar är att den är stark och kan lyfta, men den lyfter också väldigt högt, både på höjden och i sidled.

Om man skulle behöva göra ett tillfälligt arbete som kräver en smidig och stark maskin så kan man hyra teleskoptruckar i trelleborg. Det finns många olika redskap som man kan koppla på armen och då kan den användas till allt från all flytta schaktmassor till att röja snö.

En teleskoptruck är en så omtyckt maskin att den har fått ett smeknamn. Utöver att den kallas teleskoplastare kallas den också “Lullen”. Lullen är mångsysslaren på många arbetsplatser och kan ersätta flera andra maskiner.

image

Det finns många tillbehör om man vill hyra teleskoptruckar

Om man behöver en stark maskin under en kortare period så är den perfekta lösningen att kontakta ett företag som hyr ut teleskoptruckar. Det kan vara när man exempelvis skall lyfta upp fönster eller annat byggmaterial på en hög höjd. 

Maskinerna är alltid i toppskick och man får den senaste modellen. Alla tillbehör som finns att välja på går självklart också att hyra. 

Lullen är stark och finns i två olika utföranden. Den vanligaste varianten är den runtomsvängande, där hytt och bom kan rotera fritt i förhållande till maskinens underdel. Med en sådan modell kan man lyfta upp till fem ton och den har en räckvidd på mellan 21 och 35 meter. Har man en personkorg som tillbehör så kan den ersätta en skylift eller byggnadsställningar.

Den andra varianten av teleskoptruck som finns att hyra är den raka trucken. Den har en räckvidd på sex meter och lastar drygt 2 ton på gafflarna.

Fler nyheter