Vad du bör tänka på när du väljer förskola: Hur hittar man en bra förskola på Södermalm?

07 juli 2022 Cecilia Hansen

editorial

När det gäller att hitta en förskola för ditt barn finns det många saker du måste ta hänsyn till. Det första steget är att bestämma vad som är viktigt för dig och din familj när du väljer förskola. Vill du ha en liten skola med hemtrevlig känsla eller är du ute efter en mer strukturerad inlärningsmiljö? Letar du efter ett tvåspråkigt program? När du vet vad som är viktigt för dig är nästa steg att undersöka de olika förskolorna i ditt område.

Så kan du hitta rätt förskola

Det finns många sätt att undersöka förskolor. Ett sätt är att be andra föräldrar i ditt område om rekommendationer. Ett annat sätt är att läsa recensioner på nätet om olika förskolor. När du har en kort lista över potentiella skolor är nästa steg att besöka förskolorna. På så sätt får du en bra känsla för atmosfären och om den skulle passa ditt barn bra eller inte. Efter att ha besökt varje förskola bör du ha en god uppfattning om vilken skola som skulle vara det bästa valet för din familj.

förskola

Om du fortfarande är osäker, tveka inte att ta kontakt med antagningsteamet på varje skola och ställ alla frågor du kan tänkas ha. Att välja en förskola är ett viktigt beslut, men med lite forskning kan du vara säker på att du gör det bästa valet för ditt barn.

Så kan en dag på en förskola se ut

En dag på förskolan börjar oftast med fri lek, där barnen får välja vad de vill göra. Detta följs av en gruppaktivitet, till exempel sång eller målning. Sedan är det dags för mellanmål och efter det har barnen mer fri lek. Mot slutet av dagen brukar det vara sagostund. Dagen avslutas med hämtning från föräldrar eller vårdnadshavare.

Vilka förskolor finns det på Södermalm?

Det finns många olika typer av förskolor på Södermalm. Till exempel så finns där tre små fristående Crocodill- förskolor i Södermalm med hög kvalitet. Där går kreativitet och fantasi hand i hand med lärande och kunskap. De vill ge alla barn förutsättningen att upptäcka och utveckla sina egna och unika egenskaper, tillsammans och individuellt. Crocodill kan därmed vara ett bra val för dig som söker förskola i Södermalm.

Fler nyheter