Vilka överraskningar bjuder sportskytte på?

18 augusti 2021 Lily Hansen

Vad är egentligen det mest oväntade som kan hända när man är ute och jagar? Det vill säga ute på jakt i skogen. Efter älgar, rådjur, hjortar, harar eller någonting i den stilen. Vildsvin kanske. Vad du jagar spelar mindre roll. Du glider ifrån ämnet. Vilket var nu det mest oväntade som kanske kan ske när du traskar där genom skogen med ditt gevär i jakt på nästa byte? 

Det är i alla fall inte att du får chans att skjuta en riktig tolvtaggare. Det finns en teoretisk chans att den möjligheten kan uppstå. Den är kanske inte supervanlig för någon som sysslar med sportskytte. Du hade antagligen fått väldigt mycket beröm i ditt jaktsällskap, samtidigt är det ingenting unikt heller. Snarare är det väl lite av målet med hela jakten. Om du inte själv tror på att du skulle kunna fälla en tolvtaggare, vem ska då göra det? 

 

 

Den obeväpnade älgen

Okej, tillbaka till den inledande frågan. Vad är det mest oväntade som kan hända? Det är inte heller att du blir skjuten av någon jaktkollega. Det är ovanligt och olyckligt, men det är inte osannolikt. Fråga bara advokaten som jagade med Dick Cheney när den förre vicepresidenten sköt honom så att han fick en mindre hjärtattack. Det var en oväntad händelse, men frågan är om det inte bara berodde på dåligt jaktsinne hos herr Cheney. 

Nej, nu ska du få höra vad det mest oväntade i jakten skulle vara. Nämligen att djuret går till motattack. Djuren är inte utrustade med vapen. De kan inte skjuta tillbaka. Men hur överraskad skulle du inte bli om den där tolvtaggaren trotsade dina kulor och helt obeväpnad rusade genom ditt bly? Med sina horn med tolv taggar hade älghannen vräkt omkull både dig och ditt gevär. Ett snöpligt slut på den jakten. Visst vore det ganska oväntat? 

Fler nyheter