Gör som stjärnkockarna, använd gasspis

Stämmer det att de kända kockarna alltid lagar maten på gasspisar? Ja, det ligger nog en del i detta. Här är några anledningar. Ett självklart argument är förstås hastigheten, det är snabbt och enkelt att öka eller minska temperaturen.

Det går att slå av plattan och lämna kastrullen där, med elektrisk spis måste den dras av hällen eller plattan. Begagnade pannor och grytor kan vara ojämna i botten, det fungerar ändå fint med gas. Självklart känner både kockar och annan kökspersonal till hur gasolflaskorna ska hanteras för att maten ska bli god och restaurangen hållas trygg. Gör du?

 

Förvaring, underhåll och användning

Ventilation är A och O. Då kan mindre läckage vädras ut. Under transport är det viktigt att gasolflaskan inte påverkas och skadas. En buckla kan inverka på säkerheten. I ditt kök och i restaurangen ska det tydligt framgå var gasen förvaras. Om det inträffar en brand är det såklart väldigt viktigt att räddningstjänsten snabbt uppfattar var ledningar och gasolflaskor är. Kolla slangar och ventiler med jämna mellanrum.

Var uppmärksam på hur du drar ledningar genom väggar eller golv. Kontakta www.primagaz.se för mer information om utrustningen till köket, men också gasolvärmare för trottoarserveringen. 

 

 

Fler argument från kockarna

Som vi har sett i verkliga kök eller på tv, det går undan i ett restaurangkök. Alltså är rengöringen viktig. När ett moment är klart, ska ytorna snabbt vara klara för nästa. Att lyfta upp ringarna från gashällen och ta bort överblivet fett eller matrester går fort. Då och då är det läge med en större städning och då kan ringarna läggas i en blandning av vatten och diskmedel. Det är lämpligt att de torkar helt innan du lägger tillbaka dem. En annan fördel med gasspis är förstås att alla i köket klarar att använda den utan att läsa en manual.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *