Värt att tänka på inför ett byte av fönster på fastigheten

Det finns mycket att tänka på när det blivit dags att byta ut fönster på sitt hus. Åtminstone om målet är att de ska se bra ut där de sitter samt vara lätta att underhålla och rengöra. På tal om underhåll så är fönster som består av kombinerat trä- och aluminium något av det bästa från två världar. Insidan av fönstret består av trä som är både hållbart och vackert. Utvändigt består fönstret av en pulverlackerad aluminiumram som helt skyddar träkonstruktionen mot UV-strålning, vind och väder.

Fönstrets hängning påverkar vardagen

Tänk även på hur fönstren är hängda, om de öppnas inåt eller utåt samt om det är sidohängt, öppnas i under- eller överkant. Orsaken att det spelar roll är på grund av smidighet när det kommer till rengöring och vädring. Till exempel så underlättar fönster som öppnas inåt rengöringen eftersom det inte spelar någon roll om fönstret sitter på markplan, om det sitter på andra våningen eller ännu högre. Däremot så kan det krångla till det när man ska vädra eftersom man då kan behöva rensa hela fönsterbrädan för att öppna fönstret. 

Hängningen kan även påverka hur fönstret upplevs ur ett estetiskt perspektiv. Till exempel så ger sidohängda fönster ett mer klassiskt intryck medans ett fönster som öppnas i underkant kan kännas mer modernt. Vilket som passar bäst i just ditt hem beror till stor del på stilen som redan finns, både när det gäller inredning och arkitektur. Handlar det om ett byte av fönster kan det många gånger vara säkrast att välja ett fönster i samma stil som de som ska bytas ut, eftersom de oftast sitter där på grund av att de passar husets stil och utseende. 

Kvalitetsfönster till bra pris

Den som söker måttanpassade fönster av hög kvalitet, till bra pris och med 10 års garanti kan vända sig till Klarfönster. Där finner man över 200 olika kombinationer av energibesparande fönster, tillverkade av långsamt växande furu från FSC-certifierade leverantörer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *